Ricette di altri paesi : la Frejolada peruviana


Peruvian Frejolada


Ecco un'altra ricetta gluten free dal Perù : un vero comfort food, vi consiglio di mangiarlo a pranzo !

Here's another gluten free recipe from Perù : a real comfort food, I highly recommend it for lunch !


Ingredienti 
15-20 costine di maiale
250 gr di fagioli neri
1 confezione di pancetta affumicata 
Mezzo cucchiaio di pasta d'aglio
Un cucchiaio di pasta di Aji 
Un peperoncino Aji 
Una cipolla 
6-7 bicchieri d'acqua 
Sale q.b.
Un cucchiaio di olio d'oliva 
Riso per accompagnare 

Ingredients
15-20 of pork ribs
250 gr of black beans
1 box of minced smoked bacon bits
Half tablespoon of garlic paste
1 tablespoon of Aji chili paste
1 Aji chili
1 onion
6-7 cups of water
Salt 
1 tablespoon of extra virgin olive oil 
Rice to go with

Almeno una 7-8 ore prima di cominciare a cucinare mettiamo a bagno i fagioli cambiando un paio di volte l'acqua.

About 7-8 hours before you start cooking put the beans in a pot full of water, changing the water a couple of time.

In una pentola grande mettere l'olio e far rosolare le costine. Quando sono dorate spostarle in una ciotola e fare lo stesso con la pancetta affumicata.

In another big pot put the olive oil and allow the rib to simmer . When they're ready put them in a bowl and do the same with bacon.




Nel frattempo tagliamo a dadini piccoli la cipolla e quando la pancetta sarà rosolata togliamola dalla pentola e mettiamo al suo posto la cipolla.

In the meantime dice the onions and when bacon is ready put it in the bowl together with ribs and add onion to the pot.

Aggiungiamo la pasta d'aglio e quella di Aji, lasciamo cuocere qualche minuto e rimettiamo in pentola la carne.

Add garlic paste and Aji paste and let them cook some minutes, then add all the meat again .

Mescoliamo e aggiungiamo i fagioli dopo averli sciacquati per bene.
Mettiamo il peperoncino Aji tagliato a pezzetti e regoliamo di sale.
A questo punto mettiamo l'acqua e copriamo con un coperchio per lasciare cuocere i fagioli, ci vorranno circa due ore.


Mix well and add black beans after washing them down. Add Aji chili chopped into pieces and add salt to your taste.
Add water and cover with lid to let the beans cook, it will take about two hours.

Cuociamo il riso come spiegato qui.
Impiattiamo e buon appetito!

Cook the rice in three fingers of water and a head of garlic. When water is almost consumed cover with lid and let it cook with steam.
Plate and enjoy your meal!


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Commenti

  1. Hi, Katia!

    I enjoy rice based dishes and Mrs. Shady loves to use black beans, garlic and onions in recipes. Your gluten free Peruvian lunch looks delicious - a genuine comfort food. I will make sure to show this page to Mrs. S and hope that she will prepare this meal for us soon.

    Thank you very much, dear friend Katia, and enjoy the rest of your week!

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