Ricetta : Arroz chaufa, fusion sino-peruviana




Il riso chaufa è il riso Cantonese versione peruviana .
Ovviamente la mia versione utilizza la salsa di soia senza glutine 

Chaufa rice is the Peruvian version of the Cantonese rice. 
My version includes gluten free soy sauce, of course 

Ingredienti 
400gr di riso 
1 porro
2 peperoni
2 uova
1 fetta di prosciutto cotto tagliata spessa
5-6 fette di petto di pollo 
Salsa di soia senza glutine 
Sale e pepe per la frittata 
Olio di semi di girasole 

Ingredients 
400 gr rice
1  leek
2 peppers
2 eggs
1 thicker slab of ham
5-6 chicken slices
Gluten free soy sauce 
Salt and pepper for the omelette
Sunflower oil



Iniziamo facendo una frittatina con le uova , il sale e il pepe e tagliamola a quadrettini.
In una padella wok facciamo scaldare l'olio di girasole e iniziamo a scottare la carne, anch'essa tagliata a strisce, e il prosciutto cotto a pezzetti.


Let's start making a simple omelette with eggs, salt and pepper and cut it into several pieces.
In a wok put the oil and let's cook the meat and the ham.

Quando saranno coloriti mettiamoli in un piatto e al loro posto mettiamo nella wok i peperoni tagliati a strisce. In ultimo diamo una scottata al porro tagliato a rondelle e rimettiamo di nuovo carne e prosciutto in padella.
A questo punto il condimento è pronto.



When they will be ready put in a bowl and cook the peppers . At the end add the leek for a few minutes and put the meat in the wok again.
Now the sauce is ready.

In una pentola cuociamo il riso alla vecchia maniera, mettendolo cioè in 3-4 dita di acqua e uno spicchio d'aglio. Quando l'acqua sarà quasi consumata copriamo e spegniamo la fiamma.
Quando il riso ha terminato la cottura sgraniamolo con una forchetta e buttiamolo in padella insieme ai quadratini di frittata , aggiungendo salsa di soia a piacere. 
Facciamo saltare e serviamo.
Se dovesse risultare insipido aggiungiamo ancora salsa di soia.
Buon appetito! 


In a bowl cook the rice , putting it in 3-4 fingers of water and a head of garlic. 
When water is almost consumed cover with a lid and turn off the stove.
When rice is ready add to the wok together with the omelette and add soy sauce to your taste.
Stir-fry the rice and serve.
If it's bland add more soy sauce.
Enjoy it!

Commenti

  1. Hi, Katia!

    Mrs. Shady loves to use her wok pan and routinely serves rice dishes prepared with white meats, red and yellow peppers and garlic. I know she will want to make this Peruvian dish. In the last picture the finished product looks absolutely delicious - my kind of meal! Thank you very much for posting this exciting recipe, dear friend Katia!

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